afbeelding


inloggen

webdesign en hosting
www.prospector.eu


Domein de Renesse

DSC_0875.JPG

Een sfeervol kasteel … een mooi park

Het kasteel van de graven de Renesse vormt een opvallende blikvanger in het hart van Oostmalle. Het kasteel is gebouwd in een Vlaamse neorenaissance  stijl. Het kende een woelige geschiedenis. In 1983 werd het eigendom van de gemeente en in 1985 kreeg Domein de Renesse vzw  het beheer toevertrouwd. 

Verhuur

Het kasteel biedt heel wat mogelijkheden. Diverse zalen kunnen gehuurd worden voor feesten, recepties, tentoonstellingen, vergaderingen, … zowel particulieren als verenigingen of bedrijven kunnen gebruik maken van de faciliteiten. Lees meer.

Rondleidingen

Op zondagnamiddag is de cafetaria  van het kasteel open van 13 tot 18 uur. Een gids neemt je om 15 uur mee doorheen het kasteel (3 € pp). Je kan het kasteel ook steeds in groep bezoeken. Het park is vrij toegankelijk, maar een rondleiding in groep naar de mooiste plekjes in het domein is zeker de moeite waard. Lees meer.

Activiteiten

Tijdens het jaar zijn er tal van activiteiten:  Kasteelconcerten, Muziek aan het kasteel, Kantmarkt, Brocantemarkt, genealogische vormingsdagen,... Overzicht activiteiten.

EXTRA INFORMATIE ONDER NIEUWIGHEDEN
 

28 Renesse Malle_0.jpg brug_over_de_slotgracht.jpg

 

 

Wandelen in het park

In het Domein de Renesse, een gebied van 60 ha, kan je het hele jaar door vrij wandelen op de aangelegde paden. Ontdek de Engelse tuin en merkwaardige uitheemse bomen zoals de sequoia of mammoetboom. Doorheen het omliggende natuurgebied kan je twee bewegwijzerde wandelingen Wolfkapelpad (5 km) of De Renesse-Salphenpad (11 km) volgen met startpunt aan de parking van het Domein.