Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws en activiteiten, schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

voornaam
familienaam
e-email
code overtypen voor de veiligheid
 

 
 

Vlieg vertrekt vroeger uit het kasteel

Op woensdag 23/08/2017 zal Schatten van Vlieg beperkt toegankelijk zijn.
Schatten van Vlieg zal gedaan kunnen worden van 10 tot 12 uur. In de namiddag is het niet meer mogelijk omwille van een koffietafel.
Wees er dus tijdig bij!

dinsdag, augustus 22, 2017

 


Nieuwsflash

3 okt 2017 | Het binnenhof gesloten met kerst en nieuwjaar!

Onze vrijwilligers vieren ook graag kerst en nieuwjaar! Daarom zal het binnenhof gesloten zijn op zondag 24 december, maandag 25 december, zondag 31 december en maandag 1 januari.


22 aug 2017 | Vlieg vertrekt vroeger uit het kasteel

Op woensdag 23/08/2017 zal Schatten van Vlieg beperkt toegankelijk zijn.
Schatten van Vlieg zal gedaan kunnen worden van 10 tot 12 uur. In de namiddag is het niet meer mogelijk omwille van een koffietafel.
Wees er dus tijdig bij!


23 jun 2017 | Aangepaste openingsuren tijdens zomervakantie

Tijdens juli/augustus is het secretariaat van Domein de Renesse beperkt open: enkel op maandag en woensdag, doorlopend van 10 tot 16 uur.


30 mrt 2017 | Open tijdens paasvakantie

Tijdens de paasvakantie is het secretariaat van Domein de Renesse beperkt open: enkel op maandag 3 en 10 april en donderdag 6 en 13 april - telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur.

Kasteelcafé Het Binnenhof is geopend op zondag en maandag van 13 tot 18 uur. Ook met Pasen en op Paasmaandag. Kom gerust eentje drinken dan!
 


4 mrt 2017 | Lentepoets

De zon heeft al een paar keer geschenen en de lente komt in het land. Daardoor zouden wij een lentepoets willen organiseren. Wanneer de zon dan definitief in het land is, kunnen de wandelaars en de fietsers genieten van een mooi groen park zonder afval. Graag nodigen wij jullie uit om mee te komen helpen. Zie je dit zitten? Kom dan zeker op zaterdag 4 maart naar het kasteel. Je bent welkom vanaf 10 uur en de lentepoets duurt tot half 1. Voor diegene die komen helpen is er een beloning, je krijgt een gratis tas soep aangeboden.


10 jan 2017 | Renessound, clubconcerten in het kasteel

Domein de Renesse kondigt met vreugde de geboorte van een nieuwe boorling aan. ‘Renessound’ is ontsproten uit het succesverhaal ‘START’ waarbij de vonk tussen kunst en rock ’n roll heftig oversloeg in het prachtige decor van Kasteel de Renesse. Meteen werd er gebroed op een muzikaal vervolg en dat is nu geboren. Renessound streeft er naar om ronkende gitaarsalvo’s en drumgeroffel  te laten weerklinken in een uniek kader. Op regelmatige basis publiek laten genieten van pop en rock in het kasteel, een grandioze en unieke formule. Op deze manier opent Kasteel de Renesse zijn deuren voor een doelgroep die nu haar weg zelden of nooit naar het kasteel vond. Op 25 december pakten wij uit met onze eerste, grote naam die het podium in de ridderzaal mag betreden op zaterdag 11 februari 2017, meteen het startschot van Renessound!  Voor meer info verwijzen wij u graag naar de facebookpagina van Renessound  - https://www.facebook.com/renessound.be

 


23 dec 2016 | Open tijdens eindejaarsperiode

Kasteelcafé Het Binnenhof is open op maandag 26 december 2016 en maandag 2 januari 2017 van 13 tot 17 uur. Kom gerust eentje drinken dan! Op kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we gesloten!

Tijdens de eindejaarsperiode is het secretariaat van Domein de Renesse beperkt open: op donderdag 29/12 - 2/1 - 5/1 van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur.
 


23 okt 2016 | Werkzaamheden toegangsbrug

De nieuwe brug die toegang geeft tot het kasteel is af ! De constructie werd getest door de vrijwilligers die er werkzaam zijn. Ze zagen dat het goed was.
De oorspronkelijke brug was helemaal versleten : betonrot had de hele constructie aangetast. De nieuwe stalen brug heeft een moderne vormgeving, maar is wel geinspireerd op het concept van een oorspronkelijk exemplaar.
Begin augustus 2016 werd de oude brug afgebroken. Daarna werden de bruggenhoofden hersteld en aangepast. De constructie bestaat uit staal. Het wegdek is uitgevoerd in hout.
(Jan Vorsselmans 23.10.2016 GVA)


1 aug 2016 | Nieuwe parkwachters gespot

Misschien ben je ze al tegen gekomen in het park, onze nieuwe parkwachters Silke Aerts en Hannes Wyckmans! Dit jonge koppel zal vanaf nu toezicht houden in het park van Domein de Renesse. Ze nemen hun intrek in het boswachtershuis om zo het reilen en zeilen in het park goed te kunnen registreren. Veel succes Silke en Hannes met deze nieuwe uitdaging! ... Uiteraard is het handig om een gezicht te kunnen plakken op de namen van onze nieuwe parkwachters. 


 


16 jun 2016 | Aangepaste openingsuren

Tijdens de grote schoolvakantie is het secretariaat alleen open op maandag en donderdag van 10 tot 12 u en van 14 tot 16 u.


16 jun 2016 | Nieuwe website

Onze website zit in een nieuw kleedje! Wat vind je er van? Is er iets niet duidelijk, geef dan gerust een seintje!


1 apr 2016 | Zoektocht 'Zie jij wat ik zie'

Er is een schat gestolen. Fritz, het kasteelspook weet duidelijk meer. Kom mee speuren naar de dief van de schat. Heb je de dief gevonden, dan kan je de schatkist openen!
tot eind augustus - op zondagnamiddag van 13 tot 18 uur - op maandag van 13 tot 18 uur en donderdag van 13 tot 16 uur - voor kinderen van 4 tot 12 jaar - inkom 2 euro

Deze zoektocht maakt deel uit van 'UIT met Vlieg in Malle'
Ken je vlieg al? Ze leidt naar leuke kinderactiviteiten in heel Vlaanderen. In Malle kan je deze zomer vier Vlieg-zoektochten doen: nabij het toerismekantoor, in het kasteel en in de bibliotheek in West- en Oostmalle (Toerisme Malle, Antwerpsesteenweg 246, Westmalle - Bib West, Sint-Jozeflei 26, Westmalle - Bib Oost, Lierselei 15, Oostmalle - Kasteel de Renesse, Lierselei 30, Oostmalle - enkel tijdens openingsuren!). De zoektocht in het kasteel kost 2 euro, de andere zoektochten zijn gratis. Heb je alle vier de tochten gedaan? Dan ben je supervlieg en ontvang je een extra verrassing! Dat wordt zoemen van plezier!

Organisatie: Toerisme Malle i.s.m. Domein de Renesse vzw


14 apr 2016 | TV-opnames in het kasteel

Maandag 18 april zal het kasteelcafé Het Binnenhof per uitzondering niet open zijn wegens TV-opnames.


10 dec 2015 | Verkoop Malse cadeaubon

De Malse Cadeaubon, de ideale oplossing bij uw zoektocht naar een origineel geschenk: een geschenkencheques ter waarde van 5,00 of 15,00 EUR. Deze cheques zijn leuk om als cadeau te geven én leuk om als cadeau te krijgen. Je kan de geschenkencheques verzilveren bij meer dan 130 aangesloten zaken in Oost- en Westmalle. Een verrassing op maat dus, want de gelukkige krijger heeft een uitgebreid palet aan mogelijkheden.


1 feb 2015 | Nieuw logo, nieuwe uitstraling

Sinds begin 2015 heeft Domein de Renesse vzw een nieuw logo. Het zal binnenkort op alle communicatie van de vzw te zien zijn. Het logo moet het visitekaartje, hét visuele herkenningspunt van de vzw zijn....

Het nieuwe logo geeft duidelijk weer waarvoor het domein staat. Een prachtig kasteel in een uniek natuurlijk kader. Een hedendaagse look in de rustige kleuren bruin en groen die het kasteel en de natuur ons bieden. Er staat niet voor niets de slogan 'kasteel, natuur, cultuur en meer.' Er is niet alleen het kasteel en de natuur. Er is meer ...

De vzw geeft hiermee het signaal dat het kasteel er staat en dit kan niet meer onopgemerkt voorbij gaan. Er is altijd wel iets te beleven. Een feest, een vergadering, een tentoonstelling, een burgerlijk huwelijk, een concert, een beurs, een rondleiding ... Heb je plannen, informeer dan zeker. En anders ... kom eens ene drinken in het kasteelcafé op zondag van 13 tot 18 uur of op maandag van 13 tot 17 uur.


14 aug 2014 | Nieuwe keuken in Binnenhof

Dranken op de juiste temperatuur - vlotte bediening aan brede toog : je merkt het direct dat we een nieuwe keuken geinstalleerd hebben in het Binnenhof. Kom hem gerust eens inspecteren bij uw volgend bezoek.


7 jul 2014 | Geen hobbelige oprijlaan meer

De oprijlaan naar het kasteel werd in verschillende fases heraangelegd. Zo is de hele weg weer mooi vlak en wordt het aangenamer voor de wandelaar, de fietser en de automobilist.


1 jul 2014 | En de winaar is... Het Binnenhof

Het Binnenhof is vanaf heden de naam van ons kasteelcafé. We kregen heel wat reacties op onze oproep voor een originele naam. Er waren héél wat kanshebbers, maar uiteindelijk kozen we voor HET BINNENHOF. De naam verwijst naar het binnenplein van het kasteel waar het aangenaam vertoeven is. Bij warm weer op het terras, bij minder aangenaam weer in de Ridderaal. Het woord Hof geeft de naam cachet. Kasteelwaardig dus! Guy Dens en Chris Borms stuurden ons dit voorstel door. Bedankt!


1 jun 2014 | Het jonge leven in het park

De Canadese ganzen hebben de familie danig uitgebreid. Er zwemt een meerkoetje op de vijver. In de St.-Joris toren zijn er weer jonge kerkuilen geboren en de konijntjes huppelen weer in het park.


30 dec 2013 | Kasteelcafe extra geopend vanaf april 2014

In Kasteel de Renesse is er altijd wel iets te doen. Het kasteel en zijn domein zijn een prachtige locatie voor héél wat activiteiten, al dan niet voor het grote publiek. Er is één moment in de week waarop het kasteel steeds toegankelijk is voor iedereen en dat is op zondagnamiddag. Van 13 tot 18 uur staan onze vrijwilligers paraat om bezoekers te voorzien van een drankje (en voor de hongerigen van gebak). In de zomer kan je aangenaam vertoeven in het zonnetje op het terras op het binnenplein. Bij slecht weer  is het in de ridderzaal een drukke bedoening. Zo zijn er de vaste klanten, maar ook de wandelaars in het park en dagjestoeristen die het kasteel dan weten te vinden.

In de week rijst ook wel eens de vraag van passanten of ze iets kunnen drinken. Vanaf april 2014 willen we aan deze vraag tegemoetkomen. Vanaf dan zal de ridderzaal en bij goed weer uiteraard het terras op het binnenplein op maandagnamiddag (van 13 tot 18 uur) ook toegankelijk zijn voor iedereen.


23 dec 2013 | Bosbeheersplan Domein de Renesse vzw

Gemeente Malle zal samen met ANB een bosbeheersplan laten opmaken voor Domein de Renesse vzw.


1 dec 2013 | Openingsuren secretariaat

Vanaf december 2013 is het secretariaat alle weekdagen (van maandag tot vrijdag) open van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Donderdagnamiddag is het secretariaat gesloten.


15 jul 2013 | Kinderactiviteit 'Op stap met Anemoontje'.

Op 15 september wordt het startschot gegeven voor de nieuwe permanente kinderactiviteit 'Op stap met Anemoontje' 

Op deze zondag kunnen kinderen in groep of individueel op stap gaan met Anemoontje. Maar dat niet alleen. Er is allerlei animatie om er een leuke gevulde dag van te maken: grime, kleurwedstrijd, verkleedpartij, springkasteel, kinderdisco, traktaties/workshops door middenstanders en verenigingen.

Kom zeker langs van 10 tot 17 uur!


15 jul 2013 | Oproep Medewerkers renessearchief

Familiekunde Vlaanderene regio Kempen wert al verschillende jaren aan het ontsluiten van het Renessearchief. Dit wil zeggen dat de oude documenten worden omgezet (getranscribeerd) in leesbare hedendaagse tekst. Hierbij doet Familiekunde Vlaanderen een oproep om nieuwe medewerkers aan te trekken om dit omvangrijke werk tot een goed einde te brengen. Kan u geen oud schrift lezen? Geen probleem. U leert het al doende. Waag je kans en neem contact op met Vic Bertels via victor.bertels1@telenet.be


24 apr 2013 | Koffietafel in een rustig kader

Ook in het kasteel de Renesse kan u vanaf nu terecht voor koffietafels.
Bij verlies van een dierbare is er veel te regelen. Domein de Renesse vzw neemt u graag de organisatie van de koffietafel uit handen. Wij stellen u een formule voor die u toelaat in alle waardigheid afscheid te nemen van uw familielid, vriend of geliefde.
Klik hier voor meer informatie.


10 dec 2012 | Verkoop middenstandcheques

Vanaf 10 december worden de middenstand-cheques ook verdeeld op het secretariaat van het kasteel. 

De middenstand van Malle biedt je de ideale oplossing bij uw zoektocht naar een origineel geschenk: een geschenkencheques ter waarde van 5,00 of 15,00 EUR. Deze cheques zijn leuk om als cadeau te geven én leuk om als cadeau te krijgen. Je kan de geschenkencheques van Middenstand Malle verzilveren bij meer dan 130 aangesloten zaken in Oost- en Westmalle. Een verrassing op maat dus, want de gelukkige krijger heeft een uitgebreid palet aan mogelijkheden.


18 okt 2012 | Facebook

Domein de Renesse heeft nu ook een facebookpagina. Word vandaag nog fan. Zo blijf je onder andere op de hoogte van geplande activiteiten. Ga naar onze facebookpagina  en klik op 'vind ik leuk'.  


Domein de Renesse
Domein de Renesse

Domein de Renesse

Lierselei 30 2390 Malle - Telefoon 03 311 55 91
Ondernemersnummer 0430 755 422 - Bankrekeningnr. KBC BE42 4159 0400 5154 - BIC KREDBEBB
webdesign & hosting: www.prospector.be - inloggen