Nieuwsbrief inschrijven

Locatie & bereikbaarheid

Domein de Renesse ligt in het centrum van Oostmalle. Het park van ongeveer 20 ha werd in 1830 ontworpen als een Engelse landschapstuin en is vrij toegankelijk. In het park vind je het kasteel in Vlaamse neorenaissance stijl, het voormalige koetshuis en de vroegere rentmeesterwoning en een ijskelder.

Oriënteer je alvast via onderstaande map. Voor een vlotte bereikbaarheid, bekijk de wegomschrijving.

Vooraan in het park is er een parking voor 90 voertuigen.

Wandelen in het park

In het Domein de Renesse, een gebied van 60 ha, kan je het hele jaar door vrij wandelen op de aangelegde paden. Ontdek de Engelse tuin en merkwaardige uitheemse bomen zoals de sequoia of mammoetboom. Domein de Renesse grenst aan Wolfschot en ’s Herenbos. De wandelliefhebber kan zo in totaal een 150 ha aan natuur te voet verkennen.

Wolfschot omvat 30 ha en wordt beheerd door de Vlaamse Gemeenschap.

Het bijna 100 hectare grote ’s Herenbos ligt tussen de Lierselei en het gehucht Zalven. Omwille van uitzonderlijke natuurwaarden geniet een groot deel van het bos bescherming als bosreservaat. Wandelaars kunnen niettemin een frisse neus ophalen op heel wat idyllisch mooie plekjes in dit bos.

Doorheen het omliggende natuurgebied kan je twee bewegwijzerde wandelingen Wolfkapelpad (5 km) of De Renesse-Salphenpad (11 km) volgen met startpunt aan de parking van het Domein.

Het kasteel is niet meer bewoond. Een groot gedeelte van de zalen wordt ter verhuring aangeboden. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor het grote publiek. Een overzicht van deze activiteiten wordt op de site weergegeven. Zowel individuele rondleidingen (enkel op zondag) of groepsrondleidingen worden aangeboden.

In het voormalige koetshuis bevindt zich het praat- en eetcafé ‘Het Koetshuis’. Meer informatie op www.het-koetshuis.be

 

 

Domein de Renesse
Domein de Renesse

Domein de Renesse

Lierselei 30 2390 Malle - Telefoon 03 311 55 91
Ondernemersnummer 0430 755 422 - Bankrekeningnr. KBC BE42 4159 0400 5154 - BIC KREDBEBB
webdesign & hosting: www.prospector.be - inloggen