Nieuwsbrief inschrijven

Een brug vol wensen!

Zeker in een tijd waar we elkaar niet zo vaak kunnen zien, zoeken we naar verbindende activiteiten die wél kunnen. Wat is er dan mooier dan de toegangsbrug van Domein de Renesse vzw samen te versieren met wensen voor elkaar!
 
Schrijf een warme wens, maak een mooie tekening of breng een kleurrijke kerstbal mee en hang deze aan de houten kerstbomen op de toegangsbrug tot het kasteel. Het is natuurlijk extra fijn als je je naam en woonplaats ergens vermeldt.
 
Let op! Zorg er zeker voor dat je wens tegen regen en wind bestand is (lamineer je papier, zorg ervoor dat het stevig vastgemaakt is, ...) en dat je niets te groots ophangt (max. 10cm).

zaterdag, december 12, 2020

 


Nieuwsflash

25 feb 2021 | Lentepoets domein - 6 maart 2021

‘Er zijn niet te veel wandelaars, er is gewoon te weinig natuur.’ Dat is een vaststelling van het voorbije jaar. Heel wat wandelaars vonden hun weg naar Domein de Renesse. Dat bracht ons ook tot volgende conclusie: er zijn niet te weinig vuilnisbakken, er is gewoon te veel afval. Tijdens de jaarlijkse lentepoets wil het Domein de Renesse daar iets aan doen! Help jij ook mee?

We verzamelen op zaterdag 6 maart om 9u30 op de binnenkoer van het kasteel met mondkapjes (in openlucht dus, met voldoende ruimte om afstand te houden).  Daar kunnen alle helpers een grijper, handschoenen en vuilzakken krijgen. Per bubbel kan men dan het park doorkruisen op zoek naar zwerfvuil.

Tegen 11u30 ronden we af, ook op de binnenkoer van het kasteel. Daar worden de vuilzakken verzameld en krijgen alle helpers een kleine bedanking.

Samen voor een propere omgeving!


18 jan 2021 | Corona update januari 2021

Vorige week werd er een verlenging van de geldende coronamaatregelen aangekondigd, tot 1 maart 2021. Je vindt alle recente info rond de maatregelen op www.vlaanderen.be/vlaamse-maatregelen-tijdens-de-coronacrisis.

Wat betekent deze verlenging voor de werking van Domein de Renesse vzw?
  
Kasteelcafé
Zoals alle horecazaken blijft het kasteelcafé voorlopig verplicht gesloten. We maken van deze sluiting gebruik om in de loop van de maand maart renovatie- en verbeteringswerken uit te voeren, om de cafetaria mooier en efficiënter voor onze vrijwilligers te maken. Zo kunnen we jullie bij heropening nog beter van dienst zijn!
 
Activiteiten
Er worden op dit moment geen activiteiten in het kasteel georganiseerd. Dat betekent dat o.a. de maandelijkse boekenmarkt, de Kantmarkt in februari, de zondagse gidsbeurten en andere evenementen niet doorgaan.
 
Verhuringen en reservaties
Op dit moment kan Domein de Renesse vzw helaas geen reservaties aannemen in de periode tot 1 maart 2021. Heb je een lopende reservatie bij ons vóór 1 maart 2021? Dan bekijken we graag samen de mogelijkheden.
 
Domein
Ons mooie park blijft uiteraard toegankelijk voor wandelaars. Ook de openbare toiletten op de binnenkoer van het kasteel blijven 7 dagen op 7 beschikbaar (tijdens de daguren).
 
Secretariaat
Het secretariaat van Domein de Renesse vzw blijft gesloten voor het publiek. Telefonisch zijn we moeilijk bereikbaar omwille van verplicht thuiswerk, maar we beantwoorden je vragen graag via info@domeinderenesse.be

We danken jullie voor het begrip, het vertrouwen en de steun. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten in ons mooie kasteel.


22 dec 2020 | Prettige feestdagen!
12 dec 2020 | Een brug vol wensen!

Zeker in een tijd waar we elkaar niet zo vaak kunnen zien, zoeken we naar verbindende activiteiten die wél kunnen. Wat is er dan mooier dan de toegangsbrug van Domein de Renesse vzw samen te versieren met wensen voor elkaar!
 
Schrijf een warme wens, maak een mooie tekening of breng een kleurrijke kerstbal mee en hang deze aan de houten kerstbomen op de toegangsbrug tot het kasteel. Het is natuurlijk extra fijn als je je naam en woonplaats ergens vermeldt.
 
Let op! Zorg er zeker voor dat je wens tegen regen en wind bestand is (lamineer je papier, zorg ervoor dat het stevig vastgemaakt is, ...) en dat je niets te groots ophangt (max. 10cm).


28 nov 2020 | Sinterklaas boodschap vanuit het kasteel

Sapperdepietjes!

Domein de Renesse vzw stelt het kasteel de komende week uitzonderlijk gratis ter beschikking aan Malse jeugdbewegingen als locatie om een videoboodschap van Sinterklaas op te nemen. Zo kan de Sint op een veilige manier een boodschap tot bij hun (ongetwijfeld brave) leden brengen.
Wil jouw jeugbeweging graag van dit aanbod gebruik maken? Neem contact op met het secretariaat om een geschikt moment vast te leggen via info@domeinderenesse.be.


30 okt 2020 | Sluiting secretariaat tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is het secretariaat gesloten.

Vanaf maandag 9 november beantwoorden wij jullie mails en vragen weer.

Wij wensen jullie een fijne vakantie toe. Hou het gezond en veilig!


29 okt 2020 | Vrijwilligersvacature hoofdredacteur Renesse Koerier

Vrijwilligersvacature hoofdredacteur Renesse Koerier
 
Domein de Renesse vzw is op zoek naar een vrijwillig hoofdredacteur voor ons vertrouwde ledentijdschrift ‘Renesse Koerier’. Misschien ben jij hiervoor wel de geschikte kandida(a)t(e) – vrijwilliger?
  
Taken: 

Je volgt de publicatie van ons driemaandelijks ledenblad van start tot einde op.
Je vergadert 2x per kwartaal met ons redactieteam in het secretariaat van Domein de Renesse vzw.
Je stemt de plaatsing van de artikels en het ontwerp af met een vormgevingsbureau.

 
Wat bieden wij jou? 

Je werkt nauw samen met een gemotiveerd redactieteam van collega-vrijwilligers.
Je wordt opgenomen in de brede vrijwilligersgroep van Domein de Renesse vzw, waar je vast leuke contacten kan leggen.
Je kan je creativiteit loslaten op copywriting en vormgeving.
Je krijgt de kans om initiatief te nemen en zelfstandig te werken.

 
Interesse? 
Bezorg je cv en motivatiebrief aan de secretaris van Domein de Renesse vzw per e-mail (roger.de.mey@telenet.be).


19 okt 2020 | Tijdelijke sluiting kasteelcafé

Vanaf maandag 19 oktober sluiten we jammer genoeg voor een maand de deuren van ons kasteelcafé, in navolging van de verstrengde coronamaatregelen.
Vanaf het toegestaan is, openen we weer vol goede moed ons gezellige kasteelcafé!

Een dikke dankjewel aan al onze vrijwilligers, die de laatste tijd strikt de coronamaatregelen opvolgden om onze klanten op een veilige manier te bedienen. Hun flexibiliteit, inzet en enthousiasme is bewonderenswaardig.
En dankjewel aan onze klanten, voor jullie begrip en warm medeleven. We hopen jullie allen snel terug te zien!
 


15 okt 2020 | Tentoonstelling WO II

Goed nieuws voor wie tijdens onze Openmonumentendag geen tijdslot voor de tentoonstelling rond WO II kon bemachtigen!
 
Een beperkt deel van deze tentoonstelling is vanaf dit weekend tijdens de openingsuren van het kasteelcafé vrij te bezichtigen.
In de Rode en Blauwe zaal op de benedenverdieping kan je pakkende verhalen van het oorlogsleed in Malle lezen, met bijbehorende historische foto's.

Deze tentoonstelling loopt nog tot het einde van dit jaar.


24 sep 2020 | Kasteelcafé uitzonderlijk om 17.00 uur gesloten

Op maandag 28 september zal het kasteelcafé uitzonderlijk gesloten zijn om 17.00 uur!

U bent uiteraard welkom voor een koffie met gebakje tussen 13.00 en 17.00 uur.
 


30 jul 2020 | Corona update augustus 2020

Sinds woensdag 29 juli zijn er bijkomende coronamaatregelen van kracht op het grondgebied van de provincie Antwerpen. Deze bijkomende maatregelen zijn, samen met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad eerder deze week aankondigde, belangrijk om de stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen waren de aanleiding tot een intern overleg om te bekijken hoe onze werking gereorganiseerd wordt.
 
 
Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor de werking van Domein de Renesse vzw?
 
 
Kasteelcafé
Na een intern overleg met ons dagelijks bestuur en de leden van de werkgroep Catering werd er helaas beslist om tijdens de maand augustus – zowel op zondag als op maandag – Kasteelcafé ‘t Binnenhof te sluiten.
 
Zowel de omkaderende maatregelen voor de bezoekers als de bekommernis voor onze vrijwilligers gaven de doorslag. De voorbije heropstart vergde immers heel wat bijkomende inzet van mensen en middelen. We zijn en blijven een vrijwilligersorganisatie, en dragen zorg voor onze vrijwilligers.
 
 
Gidsbeurten en Anemoontje
Omdat Kasteelcafé het Binnenhof gesloten zal zijn voor de hele maand augustus, zullen er geen rondleidingen doorheen het kasteel georganiseerd worden op zondagen. Ook de kindervertelling ‘Op Stap met Anemoontje’ van 9 augustus wordt afgelast.
 
 
Secretariaat
Het secretariaat van Domein de Renesse vzw sluit de deuren tot eind augustus. Telefonisch zijn we niet bereikbaar, maar we beantwoorden je vragen graag via info@domeinderenesse.be.
 
 
ATV Vertellingen
Zoals eerder al aangekondigd, gaan ook de ATV Vertellingen niet door. "Het lijkt ons niet aangewezen om enerzijds enkele honderden mensen samen te brengen en anderzijds vele anderen te moeten teleurstellen omdat ze de vertelavond niet mogen bijwonen." zei hoofdredacteur Hans Hellemans. Eerder waren ook de vertellingen in juli al geannuleerd, maar er werd gehoopt toch in augustus met een schitterende affiche te kunnen uitpakken. Dat lukt niet. Afspraak dus in de zomer van 2021.
 
 
MOOOV filmfestival
Er is besloten om de volledige editie van MOOOV Wijkt Af 2020 op alle locaties af te gelasten. De openluchtfilm op 23 augustus op de binnenkoer van het kasteel gaat dus niet door. Heel jammer, maar de meest veilige beslissing op dit moment. We kijken al uit naar een volgende editie!
  
 
Al deze beslissingen hebben als doel om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers en een verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan.
 
Hou het veilig en gezond deze zomer, en hopelijk zien we elkaar in september weer!


3 jul 2020 | Verkoop hoeve-ijs door vzw Nema Belgium

In de maand juli is er een extra traktatie voorzien tijdens het kasteelcafé op zondag.

Vzw Nema Belgium verkoopt dan immers ambachtelijk hoeve-ijs op de binnenkoer van het kasteel, ten voordele van hun projecten.

Als Malse mondiale vereniging zet vzw Nema Belgium zich in voor een duurzame wereld. Samen met collega mondiale vereniging Jussukungo uit Olen willen ze fondsen verwerven om de lokale bevolking van een afgelegen dorpje in Gambia (West-Afrika) te voorzien van veilig drinkwater door een waterput te boren.

Een goed doel steunen én genieten van een lekker ijsje? Dat lijkt ons een prima combinatie!

Wanneer? Elke zondagnamiddag in de maand juli van 13u tot 18u (enkel bij goed weer)
 


11 jun 2020 | Heropening kasteelcafé op 14 juni 2020

Heropening Kasteelcafé

Iedereen weer welkom vanaf zondag 14 juni!

Goed nieuws! Vanaf zondag 14 juni kan je weer terecht in ons kasteelcafé voor een frisdrank, een lekker glaasje wijn of een warme koffie! Jouw veiligheid is echter onze hoogste prioriteit. We stellen dan ook alles in het werk om jouw bezoek aan Kasteelcafé ‘t Binnenhof zo veilig mogelijk te maken. 

Welke veiligheidsmaatregelen worden er toegepast?
- Bij het binnenkomen registreren we je naam en telefoonnummer (i.f.v. het contactonderzoek) en wijzen we je een tafeltje toe. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens.
- Onze tafels worden zo opgesteld dat de veiligheidsafstand van 1,5 meter gewaarborgd is, zowel binnen als buiten. Er mogen maximaal 10 personen aan dezelfde tafel zitten. Na gebruik worden tafels en stoelen steeds grondig gereinigd.
- Bij regenweer zullen – naast de Ridderzaal – voortaan ook de salons worden gebruikt om voldoende ruimte aan iedereen te bieden.
- Er is enkel een geplastificeerde dranklijst ter beschikking op je tafel, die na ieder gebruik gereinigd wordt.
- We bieden op dit moment nog geen gebak/soep/boterhammen/kaas/… aan. Voor een kleine honger is onze voorverpakte chips is wel beschikbaar.
- Onze medewerkers dragen mondmaskers, wassen en ontsmetten veelvuldig hun handen en zorgen voor bediening aan tafel. Ze hanteren bovendien een strikte aflijning van taken (ofwel schoonmaken en afruimen, ofwel bedienen, ofwel keukenwerk).
- Onze deuren staan waar mogelijk open, zodat je zo weinig mogelijk moet aanraken en er voldoende circulatie van frisse lucht is.
- Je kan vanaf nu via de Payconiq-app op jouw gsm betalen. Elektronische betaling met de kaart zal binnenkort kunnen met een draagbare terminal. Cash betalen blijft ook steeds mogelijk. We vragen je ook om je bestelling onmiddellijk af te rekenen met de daarvoor toegewezen medewerker.
- Onze glazen, tassen, servieswerk en bestek worden na ieder gebruik in een vaatwasser op hoge temperatuur gereinigd en nagespoeld.
- In onze toiletten zijn uitsluitend nog papieren handdoeken beschikbaar. Het sanitair (inclusief kranen, deurklinken, …) wordt bovendien regelmatig gereinigd en ontsmet.
- We vragen je om je bezoek aan ons uit te stellen indien je zelf of één van je naasten ziektesymptomen vertoont.

Hoe betaal ik met Payconiq?
Open de Payconiq by Bancontact-app op je smartphone (je installeert de app best thuis al, omdat je een kaartlezer nodig hebt) en scan de QR-code van Domein de Renesse vzw. Voer het te betalen bedrag in. Bevestig nu met je gezicht, vingerafdruk of pincode en klaar! Je krijgt meteen een bevestiging van jouw betaling, die je even toont aan onze medewerker. Zo snel en eenvoudig is het. Meer informatie vind je op de Payconiq website.

We hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in, en hopen zondag alvast op veel zonneschijn, zodat we opnieuw van onze binnenkoer en het aanpalende grasveld kunnen genieten. De restauratiewerken gaan inmiddels naar hun einde toe en de gouden zeemeermin pronkt weer vol schittering op de Sint-Joristoren. Iedereen welkom!

Open op zondag- en maandagnamiddag

Kom genieten van het kasteel in een prachtige natuurlijke omgeving.

Elke zondag en maandag van 13 tot 18 uur (in de winter op maandag tot 17 uur)

 


5 jun 2020 | Maatregelen coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden door de overheid maatregelen uitgevaardigd die ook een invloed hebben op de werking van onze vzw.

Concreet betekent dit dat:

  • kasteelcafé 'Het Binnenhof' tot nader order gesloten blijft.
  • alle gidsbeurten, inclusief 'Op Stap met Anemoontje' voorlopig niet doorgaan.
  • de Kantdagen op 13 en 14 juni worden afgelast.
  • de Boekenmarkten tot eind augustus worden afgelast.
  • het secretariaat weer opent vanaf 8 juni (uitzonderlijk 10 juni gesloten).

Onze excuses voor het ongemak!

Ons prachtige domein blijft wel toegankelijk, dus kom gerust een frisse neus halen in ons mooie stukje natuur in Malle.

Voor vragen, neem contact op met het secretariaat via info@domeinderenesse.be

 


| Eigentijdse vertelling 'Scheefgeweg rechtdoor'

Scheefgeweg rechtdoor 2.0 is een nieuw concept. Het is een unieke belevenis in het park van het Domein de Renesse vzw.  Je wordt begeleid om de unieke omgeving van het kasteel meer bewust waar te nemen en je krijgt een unieke kijk op het leven van de bomen in het bos.
meer info: Scheefgeweg rechtdoor

 


| Bedrijfsarrangementen

Bent u op zoek naar een uniek kader voor uw seminarie of meeting?  Wilt u zich geen zorgen maken over eten, drinken en didactische materialen?  Wilt u zorgeloos vergaderen?  U kan kiezen uit 7 arrangementen.

Voor meer info zie onze website: https://www.domeinderenesse.be/bedrijfsarrangementen


| GDPR - privacybeleidsverklaring

Al uw gegevens worden door onze diensten strikt vertrouwelijk behandeld.  Ze zijn beschermd volgens de wet op de privacy en vanaf 25 mei 2018 door de nieuwe Europese privacyregels.  De gegevens die door Domein de Renesse worden verzameld, worden verwerkt met respect voor uw privacy en alle wettelijke regels hieromtrent.  U heeft het recht deze gegevens in te kijken en eventuele verbeteringen of beperkingen van uw persoonlijke gegevens aan te brengen.  daarvoor contacteert u het secretariaat van Domein de Renesse.


| Nieuwe concessie

Donderdag 22 maart keurde de Algemene Vergadering van de VZW unaniem het voorstel tot een nieuwe concessieovereenkomst tussen de gemeente Malle en Domein de Renesse VZW goed.  De gemeenteraad van maandag 26 maart keurde, eveneens unaniem, het voorstel goed.  Daarmee is de nieuwe overeenkomst een feit.  Deze nieuwe concessie begint op 1 januari 2019 en loopt tot 31 december 2045.  De nieuwe concessieovereenkomst is een belangrijke stap in de verdere groei en ontwikkeling van de VZW.  Er is immers duidelijkheid en perspectief voor de toekomst.

 

 


9 jul 2018 | Een nieuw lid met standing!

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Consience, de bewaarbibliotheek van Antwerpen heeft zich aangesloten als lid van onze VZW.  Ze deden dit met de bedoeling om ons tijdschrift 'De Renesse Koerier' te kunnen opnemen in hun collectie.  Onze Renesse Koerier is het dus waard om bewaard te worden.


| Verkoop Malse cadeaubon

De Malse Cadeaubon, de ideale oplossing bij uw zoektocht naar een origineel geschenk: een geschenkencheques ter waarde van 5,00 of 15,00 EUR. Deze cheques zijn leuk om als cadeau te geven én leuk om als cadeau te krijgen. Je kan de geschenkencheques verzilveren bij meer dan 130 aangesloten zaken in Oost- en Westmalle. Een verrassing op maat dus, want de gelukkige krijger heeft een uitgebreid palet aan mogelijkheden.


| Nieuw logo, nieuwe uitstraling

Sinds begin 2015 heeft Domein de Renesse vzw een nieuw logo. Het zal binnenkort op alle communicatie van de vzw te zien zijn. Het logo moet het visitekaartje, hét visuele herkenningspunt van de vzw zijn....

Het nieuwe logo geeft duidelijk weer waarvoor het domein staat. Een prachtig kasteel in een uniek natuurlijk kader. Een hedendaagse look in de rustige kleuren bruin en groen die het kasteel en de natuur ons bieden. Er staat niet voor niets de slogan 'kasteel, natuur, cultuur en meer.' Er is niet alleen het kasteel en de natuur. Er is meer ...

De vzw geeft hiermee het signaal dat het kasteel er staat en dit kan niet meer onopgemerkt voorbij gaan. Er is altijd wel iets te beleven. Een feest, een vergadering, een tentoonstelling, een burgerlijk huwelijk, een concert, een beurs, een rondleiding ... Heb je plannen, informeer dan zeker. En anders ... kom eens ene drinken in het kasteelcafé op zondag van 13 tot 18 uur of op maandag van 13 tot 17 uur.


| Bosbeheersplan Domein de Renesse vzw

Gemeente Malle  heeft samen met ANB een bosbeheersplan laten opmaken voor Domein de Renesse vzw.


| Oproep Medewerkers renessearchief

Familiekunde Vlaanderene regio Kempen werkt al verschillende jaren aan het ontsluiten van het Renessearchief. Dit wil zeggen dat de oude documenten worden omgezet (getranscribeerd) in leesbare hedendaagse tekst. Hierbij doet Familiekunde Vlaanderen een oproep om nieuwe medewerkers aan te trekken om dit omvangrijke werk tot een goed einde te brengen. Kan u geen oud schrift lezen? Geen probleem. U leert het al doende. Waag je kans en neem contact op met Vic Bertels via victor.bertels1@telenet.be


| Koffietafel in een rustig kader

Ook in het kasteel de Renesse kan u terecht voor koffietafels.
Bij verlies van een dierbare is er veel te regelen. Domein de Renesse vzw neemt u graag de organisatie van de koffietafel uit handen. Wij stellen u een formule voor die u toelaat in alle waardigheid afscheid te nemen van uw familielid, vriend of geliefde.
Klik hier voor meer informatie.


| Facebook

Domein de Renesse heeft ook een facebookpagina. Word vandaag nog fan. Zo blijf je onder andere op de hoogte van geplande activiteiten. Ga naar onze facebookpagina  en klik op 'vind ik leuk'.  


Domein de Renesse
Domein de Renesse

Domein de Renesse

Lierselei 30 2390 Malle - Telefoon 03 311 55 91
Ondernemersnummer 0430 755 422 - Bankrekeningnr. KBC BE42 4159 0400 5154 - BIC KREDBEBB
webdesign & hosting: www.prospector.be - inloggen