Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!
29 november 2023
Vrijwilligers gezocht!

In onze vzw  is de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers nooit ver weg. Dat is goed, want het houdt onze werking fris, jong en dynamisch.  Vrijwilligers zijn dan ook de motor van onze vereniging. We vinden het fijn als er aan onze deur wordt geklopt door personen op zoek naar een zinvolle invulling van hun beschikbare vrije tijd. Als er (nog) niet wordt aangeklopt, dan gaan we zelf op zoek.

 

Wie zoeken we?

 • Medewerkers in de catering
  Je werkt mee in ons kasteelcafé, dit voor een paar uur per maand (of per twee maanden), waarbij je mag uitschenken, glazen afwassen of dranken opdienen. Je kiest dit volledig zelf en uiteraard respecteren wij jouw keuze en kunnen. Je kan/mag meewerken op zondagnamiddag of maandagnamiddag, of beide. Uiteraard maken we jou wegwijs in onze werking en krijg je een beginnerscoach.
 • Verantwoordelijke voor Domeinbeheer
  Je hebt groene vingers (maar dit is geen absolute noodzaak) en inzicht in het beheer van onze park. Je wil deze werking mee coördineren, samen met een aantal actieve vrijwilligers. Je pleegt overleg met een dynamisch team en het bestuur van de vzw, samen met de gemeentediensten. Je denkt mee over het huidige bestaande onderhoud en de toekomstige ontwikkeling van het domein. Een boeiende uitdaging in de buitenlucht!
 • Financieel beheerder
  Na het overlijden van Annemarie, onze voormalige penningmeester, zijn we op zoek naar een nieuwe financieel beheerder. Je bent verantwoordelijk voor de verwerking van onze financiële gegevens, samen met een extern boekhoudkantoor. Je wordt bovendien door medewerkers uit ons secretariaat ondersteund in de voorbereidende werkzaamheden. Zij beschikken over een boekhoudkundige opleiding en inzichten. Je rapporteert binnen het bestuur van de vzw en beheert onze financiële middelen. Ben je goed met cijfers en heb je enig inzicht in boekhouden of financieel beheer, laat het ons weten.
 • Helpers binnen Publiekswerking
  Wil je mee culturele activiteiten organiseren en zelf initiatief nemen in overleg met onze andere vrijwilligers binnen de werkgroep? Is onze kinderwerking iets voor jou? Wil je praktisch activiteiten mee ondersteunen door aan de inkom te zitten, op te bouwen of nadien op te ruimen? Laat het weten.
 • Patrimoniumwerking
  Het kasteel en de gebouwen in het park verdienen de nodige aandacht en onderhoud. Het is immers beschermd patrimonium. Ben je iemand met een hart voor dit beschermd erfgoed en wil je meewerken in onze werkgroep patrimonium ?  Dan ben je welkom in deze werkgroep.

 

Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek via info@domeinderenesse.be, waarna we een goede plek voor je zoeken binnen onze warme vereniging.