Rondleidingen

Bezoek het kasteel

Op zondag kan je om 15u regelmatig een gidsbeurt volgen in het kasteel. Onze gidsen vertellen je graag alles over de geschiedenis van het kasteel en de vroegere bewoners tijdens deze boeiende rondleiding. Opgelet, tijdens de winterstop (van 1 november tot 31 maart) en tijdens grote activiteiten (zoals bijv. de Boekenmarkt of Brocante) zijn er geen gidsbeurten.

In 2024 gaan er gidsbeurten (waarvoor je niet vooraf hoeft te reserveren) door op zondagen 14/4, 21/4, 5/5, 19/5, 2/6, 9/6, 16/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 4/8, 11/8, 18/8, 1/9, 15/9, 29/9, 13/10 en 20/10.

Het is natuurlijk steeds mogelijk om op een eigen gekozen moment een gidsbeurt te reserveren (mogelijk voor volwassenen én voor kinderen) via info@domeinderenesse.be. Leuk voor verenigingen, scholen of als familie-uitstap!

Bezoek het domein

Het park rondom het kasteel werd in 1830 ontworpen als een Engelse landschapstuin en is vrij toegankelijk om te komen wandelen, zolang je op de wandelpaden blijft. Geniet van de rust bij de vijver, bezoek de 19e-eeuwse mammoetboom of bewonder de vroegere ijskelder.

Vanaf de parking van het domein kan je bewegwijzerde wandelpaden volgen: het Wolfskapelpad (5km) en het De Renesse-Salphenpad (11km). Ook het Bindjespad (10km) passeert door het domein. In het domein zelf kan je de wandelingen ‘Den Boer op’ (voor volwassenen) en het Kasteleinpad en Speurpad (voor kinderen) doen. Meer informatie over deze prachtige wandelroutes vind je op www.toerisme-malle.be/themaroutes-wandelen.

Het is tot slot ook mogelijk om een domeinrondleiding met een gids aan te vragen. Stuur een mailtje naar info@domeinderenesse.be om een reservatie te maken.

Vertelwandeling Op stap met Anemoontje

De vertelwandeling Op stap met Anemoontje is de perfecte activiteit voor avontuurlijke en nieuwsgierige kinderen van 5 tot 11 jaar. Elke tweede zondag van de maand (m.u.v. januari, september en december) neemt een verteller je om 14 uur mee door het prachtige park van Domein de Renesse. Ondertussen luister je naar toffe weetjes en verhalen die boswachter Zander aan gravin Anemoontje vertelt. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan hiervoor gewoon naar het binnenplein van het kasteel komen.

Heb je een verjaardagsfeestje, wil je een toffe uitstap doen met je klas of wil je gewoon met je eigen groep de vertelling eens op een andere dag meemaken? Geen probleem! Stuur een mailtje naar info@domeinderenesse.be om een reservatie te maken.

Tot slot kan je ook op eigen houtje op stap met het leuke verhaal- en doeboekje van Op stap met Anemoontje. Terwijl je een route door het park volgt, lees je wat gravin Anemoontje en boswachter Zander allemaal ontdekken. Ondertussen voer je de leuke opdrachten in het boekje uit. Je kan het boekje (met bijhorende beloning) aankopen in het secretariaat van Domein de Renesse vzw of in het toerismekantoor van Malle.