Renessound – The Kids

Renessound – The Kids

De Antwerpse band THE KIDS werd opgericht in ’76 en is (dixit Het Nieuwsblad) de enige echte punkgroep die België tot vandaag heeft gekend. Frontman/zanger Ludo Mariman ontdekte in punk de ideale expressievorm en liet – na de split in ’86 – een oeuvre achter van 5 albums en één live album (‘If The Kids…’) die in 2008 in een mooie box zijn uitgebracht onder de noemer ‘Anthology’.

In ’96 – 20 jaar na hun ontstaan – kwamen The Kids opnieuw bij elkaar en in ’01 (een kwarteeuw na de oprichting van de band) namen ze in onze eigenste AB de explosieve live-cd ‘Flabbergasted!’ op.

Het gelijknamige debuut van THE KIDS verscheen in 1978, meer dan 30 jaar geleden. Dit album mag zondermeer de enige echte punkklassieker van ons land genoemd worden. Focus Knack hierover: “Ludo Mariman importeert de uppercut genaamd punk.” Guy Mortier schreef in Humo lovende woorden: “The Kids brengen punk zoals die goed om horen is: fel en snel, enthousiast en vinnig, en prima composities zonder pretentie.”

Zéér opvallend: ‘The Kids’ verscheen amper één jaar nadat ‘Never Mind The Bollocks’ van de Sex Pistols verscheen en de punkexplosie vanuit Londen woedde. Nooit eerder werd in België bij het ontstaan van een nieuw genre zo snel een volwaardig muzikaal antwoord geboden. Het album werd amper in één dag opgenomen (met de twaalfjarige Danny De Haes op bas) en dat in een opvallende productie van Leo Caerts, wijlen orkestleider van Will Tura en auteur van ‘E Viva Espana’. Songs als ‘Do You Love The Nazis’, ‘Bloody Belgium’, ‘There will be no next time’ en ‘Fascist Cops’ blijven onsterfelijk. In de underground ontwikkelde het album zich tot een wereldwijde collectors item en is zonder meer het meest gezochte Belgische punkalbum. De versie in rood vinyl is inmiddels 125 euro waard… En inderdaad: de plaat duurt amper 25 minuten en 44 seconden. Wedden dat The Kids het hierna nog niet voor bekeken houden?

Zaterdag 10 Augustus 2024 – Deuren 19.00 uur – Kasteel de Renesse – Oostmalle

Support Act – PEIL

VVK 17 € – Kassa 22 €

Bestel je tickets via www.renessound-concerts.be

Datum

  • 10/08/2024 - 19:00u

Meer informatie over deze activiteit?

This field is for validation purposes and should be left unchanged.