Rondleidingen

Kasteelrondleiding

Op zondag kan je om 15u regelmatig een gidsbeurt volgen in het kasteel. Onze gidsen vertellen je graag alles over de geschiedenis van het kasteel en de vroegere bewoners tijdens deze boeiende rondleiding. Opgelet, tijdens de winterstop (van 1 november tot 31 maart) en tijdens grote activiteiten (zoals bijv. de Boekenmarkt of Brocante) zijn er geen gidsbeurten. Een gidsbeurt kost € 4,00 per persoon.

Dit jaar gaan er nog gidsbeurten (waarvoor je niet vooraf hoeft te reserveren) door op zondagen 2/6, 9/6, 16/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 4/8, 11/8, 18/8, 1/9, 15/9, 29/9, 13/10 en 20/10.

Het is natuurlijk steeds mogelijk om op een eigen gekozen moment een gidsbeurt te reserveren via info@domeinderenesse.be. Leuk voor verenigingen, bedrijfsuitjes of als familie-uitstap!

Domeinrondleiding

Het park werd in 1830 ontworpen als een Engelse landschapstuin. Je kan hier merkwaardige uitheemse bomen ontdekken, zoals de sequoia of mammoetboom. Een gids leidt je naar de mooiste plekjes en leert je meer over de boeiende geschiedenis, de blikvangers en de prachtige natuur in Domein de Renesse.

Wil je graag het domein met een gids verkennen? Stuur een mailtje naar info@domeinderenesse.be om de beschikbaarheid na te vragen en een reservatie te maken. Een rondleiding met gids in het domein kost € 4,00 per persoon.

Kasteelbezoek voor kinderen

Tijdens een rondleiding in het kasteel kunnen zowel kleutertjes als leerlingen van het lager onderwijs (tot en met het vierde leerjaar) genieten van een reis doorheen de tijd. Onze gidsen gaan, al dan niet in historische klederdracht, met de kinderen op verkenning doorheen de prachtige zalen van het kasteel. Onderweg leren ze meer over hoe het was om te leven in een kasteel, op een interactieve manier.

De rondleiding is uitermate geschikt voor bezoekende scholen (de rondleiding kan immers worden aangepast aan leeftijd en bijhorende leerdoelstellingen), maar is ook een aanrader voor verjaardagsfeestjes, verenigingen en clubs. De kasteelrondleiding voor kinderen is gratis voor kleuters en kost € 2,00 per kind voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Combineer het kasteelbezoek zeker ook eens met een vertelwandeling in het domein!