Themawandelingen

Den Boer Op

Geniet van een leerrijke wandeling van zo’n 2,8 km doorheen het kasteelpark met de Erfgoedapp.

Wil je ontdekken hoe het oude van Berchemkasteel evolueerde tot het huidige Kasteel de Renesse? Kijk je ernaar uit om kennis te maken met enkele voormalige heren van Oostmalle of om de slottoren van het kasteel te bewonderen? Wat heeft Leonard du Bus de Gisignies te maken met de abdij van de Trappisten? Ben je benieuwd naar hoe heide- en landbouwgebied een kasteelpark werden? Wil je de natuurpareltjes rond het kasteel leren kennen of wil je te weten komen waarvoor je nu in het kasteel nog terecht kan? Ga dan snel naar ‘Den Boer op’ met de erfgoedapp.

Meer informatie: www.toerisme-malle.be/denboerop

Kasteleinpad

Het Kasteleinpad is een leerrijke wandeling doorheen het park met de Erfgoedapp met vragen en doe-opdrachten en extra spelelementen onderweg.

Ga op pad met de Erfgoedapp en ontdek meer over het kasteeldomein de Renesse, in het hartje van Oostmalle. Stein, de kastelein vertelt heel wat weetjes over het kasteel, het park en het leven van de boer. Want wat wij nu zien als kasteel was heel wat jaren een neerhof of boerderij. Los de vragen op het invulformulier op en doe de bijhorende opdrachten. Zin in een leuke combinatie van leren, doen en spelen? Deze wandeling is perfect voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en is zo’n 3,5 km.

Voor deze wandeling heb je een invulformulier nodig:

  • download het formulier hieronder
  • vraag een exemplaar in het toerismekantoor van Malle of op het secretariaat van Domein de Renesse
  • neem een exemplaar in de plexihouders op het infobord net achter de toegangsbrug tot het kasteel

Meer informatie: www.toerisme-malle.be/kasteleinpad

Speurpad

Tijdens deze wandeling doorheen het kasteelpark ga je op zoek naar dierensilhouetten, met extra spelelementen onderweg, waaronder het speelbos de Renesse.

Langs de wandelroute zijn 14 dierensilhouetten aangebracht, die je (klein)kind gaandeweg kan ontdekken en kan doorstrepen op het overzichtsformulier. Vind je ze allemaal terug? Deze wandeling van 3,5 km is erg geschikt voor de iets kleinere wandelaars.

Voor deze wandeling heb je een speurblad nodig:

  • download het speurblad hieronder
  • vraag een exemplaar in het toerismekantoor van Malle of op het secretariaat van Domein de Renesse
  • neem een exemplaar in de plexihouders op het infobord net achter de toegangsbrug tot het kasteel

Meer informatie: www.toerisme-malle.be/speurpad

Andere wandelingen

Domein de Renesse is vrij toegankelijk om te komen wandelen, zolang je op de wandelpaden blijft. Vanaf de parking van het domein kan je bewegwijzerde wandelpaden volgen: het Wolfskapelpad (5 km) en het De Renesse-Salphenpad (11 km). Ook het Bindjespad (10 km) passeert door het domein.

Meer informatie over leuke thematische wandelingen in de buurt: www.toerisme-malle.be/themaroutes-wandelen